Etiske problemstillinger

 

Her kan du læse indlæg, hvor etiske problemstillinger er i fokus. Nogle af indlæggene findes også under andre emner - af den simple årsag, at de berører mere end et politikområde. Nyeste indlæg står øverst. Klik på overskriften for at læse indlæg i sin fulde længde.

 

Tabuerne må smides overbord

Småforbedringer og justeringer er passé. Vi skylder både narkomanerne og de, der rammes af deres kriminalitet, at slå ind på en ny og effektiv kurs.

 

Vi skal være De Radikale

Heller ikke i de etiske spørgsmål skal vi lade stå til, men endnu mere aktivt og offensivt diskutere og forsøge at opnå en fælles forståelse

 

Etik på dagsordenen

På mange områder løber teknologien stærkt, og hvis ikke vi stiller spørgsmål og tager stilling, så forsvinder vores mulighed for at påvirke - eller i det mindste forstå, udviklingen på områder som stamceller, gensplejsede produkter og overvågning på internettet.

 

Samfund må mindske skadevirkninger (ludomani)

Spil om penge er kommet for at blive. Lovovertrædelser skal naturligvis straffes efter loven, men jeg vil ikke være med til at fordømme, straffe og udstøde almindelige mennesker, der inden for lovens rammer, har hang til dette eller hint.

 

Lovgvning og moralisering

Som den nyeste skinmanøvre, der skal dække over, at V og K i skyggen af det statiske skattestop ikke længere kan blive enige om ret mange nye, konkrete initiativer internt, har ministrerne så at sige valgt selv at agere smagsdommere.

 

15 - 17 åriges ret til abort

Med den nuværende lovgivning har forældre i sådanne familier muligheden for at nedlægge veto imod aborten uden egentlig at have talt med deres datter.

 

Tag etikken ved hornene

Som politikere er det vores simple pligt, at udsende klare signaler, så den enkelte vælger har en chance for at forudse, hvad der vil ske på de områder der nu engang interesser ham/hende, når han/hun har sat sit kryds.

 

Unge i mindretal

Nu har socialarbejdere, læger og bl.a. Radikal Ungdom i årevis henvist til gode udenlandske resultater med at udlevere heroin til hårdt belastede, kendte narkomaner. Nu har en gruppe yngre medlemmer af partiet Venstre endelig taget tråden op for dette.

 

Lad hårdest belastede narkomaner få stoffer

Radikal Ungdom vedtog i februar 2001, "at der skal iværksættes forsøg med statslig udlevering af narkotika til de hårdest belastede misbrugere. Gadehandel skal dog fortsat være forbudt."

 

En ringe trøst

Uanset hvordan vi vender og drejer det, så forestår der et uundgåeligt valg, hver gang en person bliver erklæret hjernedød.

 

Lad os få klare retningslinier for donorer

Da man imidlertid ikke kan tvinge en hel befolkning, spæd som gammel, til at tage stilling til deres egen død, så må vi have klare retningslinier for, hvordan proceduren er, når en person der ikke har taget stilling, erklæres hjernedød.

 

Organdonation med et menneskeligt ansigt

Hvis manglende stillingtagen i stedet blev betragtet som, at man ikke har besluttet sig imod organdonation, så ville familierne ikke stå i det dilemma, men kunne i stedet få den ringe trøst, at afdødes organer har hjulpet et andet menneske til livet.

 

Vil avkriminalisere hasj (på norsk)