Demokrati og ytringsfrihed

 

Her kan du læse indlæg, hvor demokrati og ytringsfrihed er i fokus. Nogle af indlæggene findes også under andre emner - af den simple årsag, at de berører mere end et politikområde. Nyeste indlæg står øverst. Klik på overskriften for at læse indlæg i sin fulde længde.

 

For mangfoldighed og tolerance - mod racisme og fremmedhad

Tale ved demonstration for mangfoldighed og tolerance - mod racisme og fremmedhad på Louiseplads i Aalborg 15.03.2008

 

På talefod om skoler kun med indvandrerbørn

Jeg mener, at udlændinge skal integreres i samfundet. Derfor er dårlig integration af børn i skolealderen er bekymrende. At forbyde en verdensreligion i friskoleloven, vil for alvor sætte Danmark på intolerancens verdenskort og være en dumsmart måde at provokere terrorister.

 

På Talefod 23 om Debat om Danmarks Radios budget og uafhængighed

Jeg håber, at det er helt slut med rod i DR, for alle vil jo have godt fjernsyn, men vi bevæger os på smertegrænsen og for hvert nyt hul, er jeg bange for, at det vil betyde dårligere kvalitet hver gang.

 

Dialog, demokrati, ytringsfrihed og islam

Tale ved demonstration for dialog, tolerence og respekt med baggrund i Muhammedtegningerne Aalborg centrum 04.03.2006

Uanset anskuelse er der helt sikkert meget at lære af denne sag. Det MÅ være muligt, at afværge situationen udvikler sig så eksplosivt, uden at lægge sig fladt ned og undsige alle sine principper. Jeg tror på, at mere og bedre dialog på et tidligere tidspunkt havde taget brodden af det værste.

 

På talefod 14 - om Muhammedtegningerne

Løgnekampagner og voldelige optøjer er usympatiske og uacceptable og intet kan undskylde de ekstreme muslimers opførsel. Men jeg er enig i, at det vil være bedre, hvis vi kan undgå at begreber som empati, takt og tone og respekt, bliver slagtet på ytringsfrihedens alter.

 

VKR Nej Tak

Medmindre der skiftes alvorligt ud på både personer og politik i V og K vil jeg ikke røre et regeringssamarbejde med en ildtang. - Og slår Socialdemokraterne for alvor ind på en kurs, hvor de overbyder regeringens fejltagelser, så kan det ogås blive svært at pege på Helle

 

På talefod 8 - om politiforlig

Der skal fokus på service og betjeningen af borgerne. Politiet skal være der når man har brug for dem, også som nærpoliti. Tryghed kommer af effektivitet – ikke parader.

 

På talefod 7 - om forfatningstraktaten

Det vil være ærgerligt for demokratiet, hvis traktaten forkastes, da den understreger, at der er tale om et samarbejde mellem suveræne stater og hvor magten i høj grad flyttes over i det folkevalgte parlament.... Alle 25 lande burde stemme den samme dag.

 

Det Radikale Venstre skal føre afviklingspolitik

Vi skal afvikle VKO-flertallets kæft-trit-og-retnings-samfund. Vi skal afvikle centraliseringen. Vi skal afvikle populismen. Vi skal bringe tilliden, sagligheden og de lange perspektiver tilbage i dansk politik. Det Radikale Venstre er ikke et midterparti i aktuel dansk politik.

 

Unge må krydse ben på udlandsrejser

Det er lykkedes VK-regeringen via 3 års hårdt arbejde, at gøre det farligt for unge at rejse ud i verden. Hvis de er så uheldige at forelske sig under udlandsopholdet, så klapper regeringens fælde.

 

Jeg vil være en del af Det Kreative Danmark

Selv når vi prioriterer den personlige frihed højt, skal der være fornuft bag liberalismen. Jeg ønsker ikke et "forbudsdanmark", men jeg ønsker heller ikke et ansvarsløst folkestyre, der løber fra sin opgave ved at kaste alle beslutninger over på "det frie individ".

 

Fogh griner af demokratiet

Når statsminister Anders Fogh Rasmussen griner af oppositionens krav om valg inden kommunalreformen vedtages, så griner han af vælgerne, så griner han af  demokratiet.

 

Kvaliteten skal hæves (På Talefod 1)

DRs privilegium er, at der er både råd, ret og pligt at turde begå fejl i satsninger for at udvikle mediet. Vi politikere skal ikke blande os i DRs daglige programmer. DR handlede rigtigt da "seernes og lytternes redaktør" blev oprettet efter Morsøskandalen.

 

Foghs myte om bredt samarbejde

Når statsministeren bryster sig af, at der står brede forlig bag det meste af lovgivningen, er det, pænt sagt, tom retorik. VOK har ført rendyrket blokpolitik på stort set alle væsentlige områder.

 

Vi skal være De Radikale

Vi skal ikke være ligesom de populister, der skyder i øst og vest, hver gang medierne fanger en eller anden sag - men vi skal bestemt heller ikke være ligesom de populister, der ikke tør røre ved noget som helst, blot fordi det er upopulært

 

Det logiske navn

Ifølge min fremmedordbog(Gyldendals) er en radikal en, der "går til roden af en sag, dybtliggende, gennemgribende, grundig."

 

Er bilmesse bedre end erotikmesse?

Blot fordi bilmesser ikke har min aktuelle interesse, så kunne jeg da ikke drømme om at forhindre andre i at bruge et par timer på at diskutere sedan eller coupé.

 

Lovgvning og moralisering

Som den nyeste skinmanøvre, der skal dække over, at V og K i skyggen af det statiske skattestop ikke længere kan blive enige om ret mange nye, konkrete initiativer internt, har ministrerne så at sige valgt selv at agere smagsdommere.

 

Tid til personlig udvikling

Der er da sikkert ingen 16-17årige, der tager skade af at stemme, men jeg synes det er sundt, at der er en periode fra man er 13-14 år og "opdager" at der er noget der hedder politik og så til man er 18, hvor det er "gratis" at have et lidt vildt synspukt,

 

Tag hensyn til folks usikkerhed

Hensynet til befolkningens tryghed og sundhed må naturligt veje tungere end en forceret indførelse af en teknologi, som det er tvivlsomt om overhovedet vil blive en succes, hvis man indfører den.

 

Spil ikke hasard med helbredet

Ved at lægge op til ny forskning erkender videnskabsministeren en usikkerhed mht. strålingens eventuelle effekter på mennesker. Denne erkendelse bør have flere konsekvenser end blot mere forskning.

 

Er ytringsfriheden kun for politifolk?

Peter Skaarup og jeg er helt enige om at de fagfolk, der har fingeren på pulsen, de naturligvis har ret til at udtale sig.

 

På tide at afskaffe starthjælpen

Starthjælpen har spillet fallit. Den virker ganske enkelt ikke efter hensigten. Nu må Bertel Haarder vise politisk mod og afskaffe en ydelse, som, på baggrund af tidligere erfaringer, aldrig burde være indført

 

Racisme er stadig ulovlig

HØJESTERET har nu afsagt dom for, at det naturligvis er lovligt for en politiker at sige det højt, når en anden politiker har racistiske synspunkter, hvis dette ellers er i overensstemmelse med sandheden.

 

Bevar Christiania

Faktisk er der stor forskel på Christiania idag og Christiania i 1971, da de første flyttede ind. I 1989 vedtog folketinget jo en lovliggørelse af Christiania, og der blev bla. vedtaget en decideret lokalplan for Christiania.

 

Alle har vel ret til at blande sig?

Undskyld mig, men er det ikke netop en af demokratiets styrker, at alle har ret til, at forfølge deres egen politiske overbevisning, ytre denne og søge denne gennemført?

 

Ytringsfriheden er i fare

Regeringen har lagt en linie, hvor kvalificeret debat nærmest er blevet tabu. Eksperter er blevet noget beskidt, og sagkundskaben er alligevel kun ude på at hyppe sine egne kartofler.

 

Nej til politisk tv-censur

Jeg er tilhænger af ytringsfriheden og i særdeleshed den kunstneriske frihed. Jeg er til gengæld ikke tilhænger af, at et tilfældigt flertal på Christiansborg skal bestemme, hvilke programmer der skal vises på DR.

 

Brug for en forening til at forsvare globaliseringen

Der er brug for en forening, der aktivt forsvarer globaliseringen med såvel positive og negative konsekvenser af denne. En forening, der betragter globalisering som et middel til velstand og forsvarer dette. Desværre er MOD-ATTAC ikke denne bevægelse.