På talefod 8 - om politiforlig

 

Bragt i Nordjyske Stiftstidende 21. maj 2005

 

Spørgsmål stillet af Nordjyske Stiftstidende: Vil det påvirke betjeningen af borgerne i positiv eller negativ retning, hvis vi får færre politikredse end i dag?

 

Kære Per, 

Der skal fokus på service og betjeningen af borgerne. Politiet skal være der når man har brug for dem, også som nærpoliti. Resten af tiden har de præventivt og administrativt arbejde mv. der skal laves. Eventuelle rationaliseringsgevinster skal ikke bruges til mere symbolpolitik og tilfældige patruljer. Tryghed kommer af effektivitet – ikke parader. Politiet mangler i forvejen ressourcer til det almindelige arbejde, så lad eventuelle gevinster gå til de opgaver politiet allerede udfører. 

Med venlig hilsen 

Daniel

 

Kære Daniel

Jeg er enig med dig i, at det vigtige er, at politiet er der, når der er brug for dem. I en ny struktur må det således sikres, at borgerne får lettere mulighed for at komme i kontakt med politiet. Det vil sige, at der skal være bemandede politisationer i byerne. Det er også vigtigt, at politets lokalkendskab bevares. Det er vigtigt både i forhold til forebyggelse og opklaring af forbrydelser.

MVH

Per

 

Kære Per 

Jeg er i tvivl om det skitserede system, hvor patruljevogne med bedre overvågning og styring kan gøre det ud for noget af det lokale beredskab. Det lyder forjættende, men bliver der for meget spildtid, hvor man kunne have udført administrativt arbejde på stationen i stedet? Ideen om at lade fulderikker og andre sove rusen ud på hospitalerne lyder til gengæld ikke særlig smart. Det må være nemmere at få en læge til at besøge politistationen end at skabe tryghed omkring fulde og modvillige ”gæster” på et sted, hvor der kommer syge børn og gamle. 

Med venlig hilsen 

Daniel

 

Kære Daniel

Jeg er enig i, at politiet ikke skal spilde tiden med at køre rundt på vejene medmindre de udfører kotrol med trafikken, hvilket der til gengæld ofte kunne være god grund til. Jeg synes til gengæld, at det er afgørende, at vi skaber trygge og værdige forhold for de folk, der idag indbringes i detentionerne. Det hari øvrigt været sjovt at iagatage Dansk Folkepartis angst for forandringer på dette område, når man tænker på, hvor ubekymret de medvirker til dramatiske forandringer i den kommunale struktur.

MVH

Per Clausen

 

Kære Per 

Dansk Folkepartis inkonsekvente udmeldinger handler om magt – ikke om indhold. Hvad angår strukturreformen har Dansk Folkeparti fra starten haft vetoret, hvorimod det endnu er muligt med en lidt bredere aftale om politiet. En politireform er tiltrængt. Jeg er usikker på om Visionsudvalgets udspil sikrer det altafgørende lokalkendskab og justitsministerens retorik omkring det lyder som det sædvanlige flotte papir uden nogen gave indeni. Jeg håber slagordene bliver erstattet af omtanke, så vi kan få et både godt og bredt forlig, der kan sikre stabilitet og forbedring. 

Med venlig hilsen 

Daniel

 

Kære Daniel

Jeg tror, det i denne sag er afgørende, at der er vilje til at se kritisk på den måde det danske politi arbejder på. Indtil nu er politiets ledelse og ressourceforbrug blevet fredet af næsten allle politikere. Se blot den totale politiske passivitet overfor skandalen i Hjørring. Det er også vigtigt, at vi satser alngt mere på forebyggelse af kriminalitet i fremtiden og her er der brug for helt andre tiltag, end dem politiet kan byde på. Men du har selvfølgelig ret i, at vi skal sikre at politiet fremover organiseres, så det fornødne lokalekendskab er tilstede og sådan at borgerne kan komme i kontakt med politiet.

MVH

Per