Intelligente Tansport Systemer

 

Bragt i Nordjyske Stiftstidende 27. maj 2008

 

Region Nordjylland vedtog 21.5. på forslag fra den radikale Vagn Kvist at arbejde for at gøre Nordjylland til et "test-site" for Intelligente Transport Systemer (ITS). Det kan blive en kæmpe gennembrud for nordjysk trafik og AAU i fællesskab. 

 

Jeg gentog allerede under byrådets behandling af Aalborg Kommunes planstrategi 28.4. det radikale forslag om at intensivere samarbejdet med AAU og ikke mindst lægge pres på staten for at få Nordjylland gjort til et ITS-eksperimentarium. ITS kan effektivt mindske trængsel og trafikpropper, give bedre trafikinformation f.eks. på din GPS, forbedre trafiksikkerheden og på flere måder medvirke til at trafikken påvirker miljøet mindre. 

 

Derfor har jeg taget initiativ til, at vi i det nordjyske Kommunekontaktråd med deltagelse af samtlige nordjyske borgmestre på vores kommende møde skal tage stilling til en beslutning om at støtte Region Nordjylland i bestræbelserne for at gøre Nordjylland til et "test-site" for ITS. Hvis de nordjyske kommuner og Region Nordjylland i fællesskab kan det med lidt held give en bevilling i størrelsesordenen 100 millioner kr. til forskning på Aalborg Universitet og gøre Nordjylland til internationalt centrum for ITS.