En elevplan om året er nok

 

Bragt i Nordjyske Stiftstidende 20. februar 2008. Skrevet i samarbejde med Hans Henrik Henriksen (S)

 

Undervisningsminister Bertel Haarder har sagt, at en elevplan om året er nok. Derfor stiller undertegnede forslag i Aalborg kommunes skoleudvalg om, at en elevplan om året må være nok. Vi har desuden valgt at ringe til NORDJYSKE for at informere offentligheden om, at der i udvalget er en radikal og tre socialdemokrater, der mener at en elevplan om året er nok. 

 

Venstres medlem af skoleudvalget, Mads Sølver Pedersen, er 17. februar ude med riven. Anklagen går på, at vi skulle have sendt en pressemeddelelse, hvor vi fortæller vores holdning, uden først at have spurgt om lov i udvalget. Baggrunden er omtale i NORDJYSKE af, at et flertal af skoleudvalgets syv medlemmer, bestående af tre socialdemokrater og en radikal, ved det kommende møde vil stille forslag om at lærere i Aalborg Kommune kun skal lave en elevplan per elev per fag i stedet for to. 

 

Desværre er indtrykket efterhånden, at Venstregruppen i Aalborg Byråd for tiden har så travlt med at finde procedurefejl hos alle andre, at de helt glemmer at undersøge indholdet, inden de farer fremmed bål og brand. 

 

Sagen er nemlig, at vi ikke har sendt en pressemeddelelse til NORDJYSKE. Ligeledes har vi ikke udtalt os om, at beslutningen er truffet. Derimod har vi ringet til NORDJYSKES Aalborgsektion og oplyst dem om, at vi stiller forslaget. På den baggrund er journalisten nået til den ganske rimelige konklusion, at idet forslagsstillerne repræsenterer fire udvalgsmedlemmer, er der flertal blandt udvalgets i alt syv medlemmer, hvorfor det må anses for ganske sandsynligt, at forslaget bliver vedtaget. 

 

Vi skal undlade udspecificere, hvorvidt vi er imponerede over, at NORDJYSKES egen journalist ikke har tjekket med sin kollega, om der rent faktisk er sendt en pressemeddelelse til NORDJYSKE og hvad der eventuelt måtte have stået i denne. Det er trods alt ikke journalistens opgave at redde politikere fra at udtale sig på forkert grundlag.