Absurd ide med obligatorisk børnehaveklasse

 

Lagt på siden 29.01.2000

 

Socialdemokratiet vil til at gøre børnehaveklassen obligatorisk. I forvejen er end ikke folkeskolen obligatorisk, idet hjemmeundervisning er et (om end ikke særlig udbredt) alternativ! S foreslår altså, at der skal være ét års obligatorisk skolegang, og det skal være i 6-årsalderen.

 

I forvejen benytter langt de fleste tilbuddet om børnehaveklasse, og at tvinge forældre til at sende ders små poder, der måske er hjemme et år pga. senere modning, de er måske lige flyttet, eller andre tungtvejende grunde, er næppe den bedste motivation for børn til at gå i skole. Børn kan godt mærke, når forældrene er utilpasse.

 

Hvem har fundet på, at det er forfærdeligt at være hjemme, hvis nu mor eller far har god tid til at passe og opdrage barnet? Opdragelsen må primært være forældrenes opgave i de første år. Uanset hvor god og modnende en proces børnehaveklassen er, kan det ikke være så meget bedre end den tryghed og kærlighed, som forældrene kan indgyde deres børn, at den ligefrem skal gøres obligatorisk.

 

Næstformand Lene Jensen (S) udtaler til Aktuelt, at: "Nogle af dem, som ikke kommer i børnehaveklassen i dag, har måske mest brug for det". Dertil kan jeg kun sige: "Ja, måske! Og nogle af de børn, der ville blive tvunget i børnehaveklasse med det nye tiltag, vil måske have meget bedre af at blive hjemme et ekstra år!"